Rólunk

 
Az urban dance egy külföldön sokat használt fogalom, amely magába foglalja az eredeti old school és new school táncstílusokat. Csapatunk repertoárjában a legkülönbözőbb táncok megtalálhatók, úgy mint a popping, locking, waacking, hip-hop, house és vogue is.

Tánciskolánk jelenleg Budapesten működik, ahol az általunk prezentált eredeti stílusokkal ismertetjük meg táncosainkat.
 
Rendszeresen szervezünk egész napos intenzív kurzusokat (Workshop) azok számára, akik naprakészen szeretnének tájékozódni az urban stílusok világában.
 
Nemzetközi nyári táborunk (Urban Dance Kemp) szintén egy friss információ gazdag intenzív képzés, ahol kezdőként vagy akár profi táncosként is bárki fejlesztheti tudását.
 
Hogy mitől vagyunk különlegesek? Attól, hogy nálunk igazi freestyle táncos válhat bárkiből, aki elég kitartó ahhoz, hogy elsajátítsa az eredeti stílusokat. És ezt hol lehet kamatoztatni? Bárhol a világban, ahol kúltúrája van az urban stílusoknak. Hazánkban például bárki megmérettetheti magát egy igazi táncpárbajon (Urban Jam).
 
Az urban stílusú táncok igazi életérzést adnak és a legjobb, hogy sosincs vége a fejlődésnek, mert mindig van újabb lépcsőfok, ahonnan meglátni a következőt. Mi is rendszeresen járunk hazai és külföldi "underground" rendezvényekre (párbajok, workshopok, találkozók), hogy magunkba szívjuk a tudást és a real hiphop feelinget.

A
Urban Dance Hungary története:

Az Urban Dance Hungary-t 2007. szeptemberében alapította Szederkényi Zsolt "Papi" és Csordás Gábor "Csocsó", melyhez 2008-ban csatlakozott Fazekas Róbert "Pizsy" is.
 
A team vezetője a kezdetek óta "Papi" és társaság ebben a formában több évig sikeresen működött együtt, míg elérkezett az idő, hogy társai önálló útra lépjenek.
 
2014. márciustól Szederkényi Zsolt önállóan viszi tovább az Urban Dance nevet.